Kako odabrati najbolje putno zdravstveno osiguranje

putno zdravstveno osiguranje

Koji su ključni faktori za razmatranje, šta treba da znamo? Cena putnog osiguranja je važna, ali ne treba da bude presudna.

Putno zdravstveno osiguranje je najvažnija stvar koja nam je potreba kada idemo na letovanje, zimovanje ili često putujemo. Ipak, mnogi od nas zanemare značaj putnog osiguranja.

Vozite osiguran automobil i verovatno živite u stanu koji ste prethodno osigurali. Zašto biste rizikovali da putujete svetom bez putnog osiguranja?

Iako izgleda kao nepotreban trošak, putno osiguranje pruža visok nivo medicinske zaštite kada ste u inostranstvu.

Neočekivani troškovi zbog bolesti i povreda, otkazani letovi, izgubljeni prtljag, iznenadna smrt… Sve te rizike pokriva putno osiguranje.

Ukratko, putno zdravstveno osiguranje je naša sigurnost za velike troškove u hitnim slučajevima koji mogu da nas zadese. To je zaista najvažnija stvar koju za sebe treba da obezbedite, pre nego što pređete državnu granicu.

Putno osiguranje pomoglo je mnogim ljudima. Spasilo ih nepotrebnog nerviranja i uštedelo značajna novčana sredstva koje bi morali da plate iz svog džepa.

Nekoliko situacija

Koristio sam polisu kod doktora u Grčkoj na letovanju kada sam dobio visoku temperaturu i povraćanje.

Zamislite situaciju kada Vam izgube prtljag na najvećem aerodromu u Istanbulu.

Ili verovali ili ne, kada je jednog našeg turistu ujeo majmun na Tajlandu.

Putno osiguranje je bilo tu kada je rođak pao na skijanju u Austriji, pa su morali da ga prevezu helikopterom do klinike radi operacije noge.

Kada je prijatelj iznenada, od srčanog udara preminuo na godišnjem odmoru.

Kada je bila potrebna pravna asistencija prilikom krađe pasoša u Meksiku…

I svaki put polisa putnog osiguranja je nadoknadila troškove.

Putno zdravstveno osiguranje postoji da nas zaštiti za hitan slučaj u inostranstvu. Kako ne bismo potrošili novac koje smo štedeli za more, zimovanje i zaslužen odmor.

Naše socijalno osiguranje ne pokriva medicinske troškove u velikom broju država. A kupovina putnog osiguranja je nešto što definitivno treba da nas zaštiti od nepoznatog.

Putno osiguranje je jednostavno planirati. U dva klika možemo videti ponude, kupiti polisu i obezbediti miran i bezbrižan odmor.

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete putno osiguranje

Prvo, uverite se da vaše putno osiguranje nudi visok limit pokrića medicinskih troškova. Dobro osiguranje može pokriti sumu do 120.000 eura po osobi.

Iako je više pokriće malo skuplje, važno je da znate da troškovi zdravstvenih usluga u USA, Japanu, Kanadi, Australiji i u ostalim visoko razvijenim državama dostižu astronomske visine. Visok limit pokrića je važan, jer ako se razbolimo, povredimo ili nam je potrebna ozbiljna medicinska nega, želimo da budemo sigurni da će ukupni bolnički troškovi bit plaćeni.

Možemo da kupimo jeftiniju polisu sa ograničenim pokrićem. Ali, šta  ako na primer, slomite nogu i dostignete ograničenje koje je po toj polisi maksimalno i pre nego što završe brigu o vama? Nemojte da štedite na svom zdravlju.

Uverite se da imate pokriće od minimum 30.000 eura.

Drugo, ako želimo da budemo osigurani na skijanju ili ako se bavite alpinizmom ili ronjenjem tokom putovanja, trebalo bi da polisa ima prošireno pokriće za ski rizik i bavljenje sportom. Sa ovim dopunskim pokrićem, polisa pokriva troškove evakuacije i zbrinjavanja u medicinskoj ustanovi. Ugovaranjem polise putnog osiguranja preko našeg webshopa, ovaj rizik možete dobiti GRATIS.

Treće, odlična polisa putnog osiguranja uključuje sledeće:

 • Pokrivenost za većinu zemalja u svetu (uključujući mesta koja planirate da posetite).
 • Pokriće za akutne i određene hronične bolesti.
 • Pomoć kontakt centra koji radi 24 časa i uvek vam je na raspolaganju
 • Pokriće za izgubljeni i oštećeni prtljag.
 • Troškove otkazivanja letova i drugih rezervacija prevoza, ako imate neki hitan slučaj.
 • Pravna asistencija.
Šta nije pokriveno po polisi putnog zdravstvenog osiguranja
 • Nesreće nastale tokom učešća u ekstemnim i avanturističkim aktivnostima, poput vožnje zmaja, bandži džampinga, vožnje kvadom, povrede u akva parku.
 • Nezgode nastale pod dejstvom alkohola i droge.
 • Nepažnja u rukovanju svojom imovinom i prtljagom.
 • Postojeća stanja i opšti pregledi lekara. Na primer, ako osoba ima dijabetes i mora da kupi insulin, troškovi pregleda i lekova u tom slučaju neće biti pokriveni.
 • Ako vas zadese građanski nemiri, a vaša vlada nije pozvala na evakuaciju, verovatno ni vi nećete imati sreće.
Kupite putno osiguranje na vreme

Putno osiguranje možete uzeti najkasnije pre početka putovanja.
Savetujemo Vam da na brz i efikasan način obezbedite najbolje putno osiguranje, kupite online.

Urednik rubrike: Zlatan Biberović

Podeli:

Previous Post
Newer Post